Retraites 

RUIMTE VOOR RUST, BEZINNING EN VERWONDERING

Een retraite is een ontdekkingsreis. Door je dagelijkse bestaan een paar dagen achter je te laten, ervaar je de waarde van rust, bezinning en verwondering. Je schept ruimte om stil te staan bij je eigen leven: bij hoe dat is en hoe je dat graag zou willen. Bij wat je nodig hebt en wat jou inspireert.

Tijdens een retraite ontmoet je medereizigers die deze reis ook aan gaan. Elk met een eigen verhaal en met ervaringen die over en weer verrijkend kunnen zijn. Dat je dat met elkaar uitwisselt, en van elkaar leert, kan de reis vele malen mooier maken. Dit samenspel kan een deel van de ontdekkingsreis zijn. Maar dat hoeft niet. In deze dagen is er niets dat moet, en veel dat mag. Er is veel ‘eigen tijd’ die je naar eigen inzicht in kunt delen. Zo mag je tijdens de retraite bijvoorbeeld een persoonlijk gesprek aanvragen met mij als retraite-begeleidster, over jouw vragen.  
Deze retraites bieden jou bovendien de unieke kans om kennis te maken met de sfeer van het klooster van Denekamp.

De netto opbrengst van de retraites komt ten goede aan de Kalasi scholen in de Democratische Republiek Congo.


Voel jij de behoefte om je een paar dagen terug te trekken?

Verlang je naar ruimte om stil te staan bij wat jij nodig hebt, wat jou inspireert en hoe jij bedoeld bent?

Wil jij ook ontdekken hoe jij de wereld een beetje mooier kunt maken door vanuit jezelf te geven? 


Retraite

DE KUNST VAN HET OUDER WORDEN - 3 t/m 5 juni 2024

Klooster van Denekamp

Bij het ouder worden ga je een andere fase in. Je staat meer stil bij het hier en het nu en krijgt bijvoorbeeld meer keuze in hoe je jouw tijd indeelt en wat voor jou betekenisvol is. 

Je kijkt terug naar hoe je leven is geweest. Hoe is het eigenlijk verlopen?En hoe zie je de toekomst voor je? In deze retraite staan we hierbij stil. Rust en aandacht voor wat het leven voor jou de moeite waard maakt staan centraal. 

Retraite

STILTE RETRAITE - 30 sept t/m 2 okt 2024

Klooster van Denekamp

Soms word je bijna helemaal geleefd en kom je niet meer toe aan wat er voor jou echt toe doet. Als jij merkt dat je hoofd overloopt en de stem van je hart verstomt, mag je jezelf de tijd gunnen om op adem te komen en te kiezen voor een oase van rust en stilte. 

Deze driedaagse stilteretraite neemt je mee op de weg van buiten naar binnen. Het zijn dagen van niets te moeten. Je komt tot jezelf, staat stil bij wat jij nodig hebt en wat jou echt voldoening geeft.

Retraite

FAMILIEPORTRET - 13 t/m 15 nov 2024

Klooster van Denekamp

Wie je bent, heb je maar voor een deel in de hand. Het andere deel is de geschiedenis van de generaties voor jou en jij geeft dat stokje weer door. 

Er zullen patronen zijn waarmee je uit de voeten hebt gekund en die misschien ook voor de volgende generatie betekenisvol zijn. Maar van sommige patronen kom je liever los.

In deze driedaagse retraite sta je stil bij de betekenis die je familie heeft gehad voor jouw leven.

Stilte rust retraite

“… Omgaan met Toke vond ik een verrijking: op intermenselijk en op professioneel gebied.” 

 

Johannes Först

Hoogleraar Praktische Theologie en Homiletiek,

Universiteit Würzburg

 

 

Lees verder

Dr. Toke Elshof is een zeer competente expert op theologisch en sociaalwetenschappelijk vlak. Ze heeft veel indruk op me gemaakt door de manier waarop ze vragen en inzichten die vanuit de samenleving opkomen, in verband brengt met de theologie. Toen ik aan de Universiteit van Tilburg werkzaam was (TST) werkte ik graag met Toke samen. Omgaan met haar vond ik een verrijking: op intermenselijk en op professioneel gebied. 

Stilte, inspiratie, retraite

“... Bovenal ken ik Toke als een uitzonderlijk empathisch en bezield mens, wier oprechte aandacht en persoonlijke interesse keer op keer weten te raken...”

 

Mari Berends,

Senior Project Manager Commercial Excellence

bij Booking.com

Lees verder

Ik ken Toke als een bevlogen spreekster en betrokken mentor. Haar verfrissende kijk op zaken en out-of-the-box manier van denken hebben me meermaals nieuwe inzichten gegeven en me geholpen uitdagende keuzes te maken. Ze weet haar diepgaande kennis op een inspirerende en toegankelijke manier over te brengen en haar enthousiasme en passie zijn aanstekelijk.


Bovenal ken ik Toke als een uitzonderlijk empathisch en bezield mens, wier oprechte aandacht en persoonlijke interesse keer op keer weten te raken en die een belangrijke rol in mijn professionele ontwikkeling heeft gespeeld - iets waarvoor ik haar altijd dankbaar zal zijn.

protestants, geestelijke verzorging, gevangenis

“...Zij is een behulpzaam, collegiaal en betrokken iemand. Wat ik heb ervaren is dat zij altijd een luisterend oor voor had voor iedereen..."

 

Ersoy Turhan

Imam Penitentiaire Inrichting

Zutphen

Lees verder

Ik heb 2 jaar met Toke samengewerkt in de Penitentiaire Inrichting Zutphen. Ik heb een ontzettend mooie tijd met haar gehad en vond het prettig om met haar samen te werken. Zij is een behulpzaam, collegiaal en betrokken iemand. Wat ik heb ervaren is dat zij altijd een luisterend oor voor had voor iedereen. Dat maakte dat zij toegankelijk was voor iedereen.

bevlogen, rust, pastor, retraite

“Ik was onder de indruk van haar bevlogenheid. Ze zag scherp wie wij waren en hielp ons dat zelf te verwoorden. ...Aan haar tips voor communicatie denk ik in mijn werk nog vaak terug ... “

 

Fredi Hagedoorn

Pastor Lievevrouweparochie Bergen op Zoom 

Lees verder

Toke Elshof was één van mijn docenten tijdens mijn theologieopleiding. Ik was onder de indruk van haar bevlogenheid. Ze zag scherp wie wij waren en hielp ons dat zelf te verwoorden. Ze gaf ons handvatten als pastor, maar vooral als mens. Onder haar begeleiding schreef ik een scriptie. Ze hielp me te onderscheiden wat mijn eigen onderzoeksvraag was, die recht uit mijn hart kwam. Aan haar tips voor communicatie denk ik in mijn werk nog vaak terug.