Inspiratiedagen

Een organisatie kan behoefte hebben aan inspiratie. Aan input van iemand die vanuit ervaring en onderzoek nieuwe perspectieven opent waardoor andere handelingsmogelijkheden in beeld komen. Wie daarnaar op zoek is, is bij mij aan het juiste adres. Rond onderwerpen als: werken vanuit bezieling, patronen in het familieleven, generatieverschillen en religieuze vorming. Kortdurend onderzoek naar wat rond zo'n thema binnen een organisatie leeft, behoort tot de mogelijkheden.

Ik heb meermaals groepen en organisaties deelgenoot mogen maken van mijn ervaring als geestelijk verzorger, docent, onderzoeker, toezichthouder en pastor. Mijn bevlogenheid, kennis en ervaring blijf ik graag delen. Door middel van een lezing of een workshop over onderwerpen als:  

  • Spiritualiteit van het opvoeden: het alledaagse als vindplaats van religieuze vorming
  • Familie duurt een leven lang: verschuivingen in de betekenis van het familieleven
  • Wat geven we hen mee? Kansen en knelpunten in religieuze en levensbeschouwelijke ontwikkeling
  • Generaties en hun kansen: op religieus en spiritueel gebied
  • Mystagogie: de barsten in je leven als opening voor het levensgeheim
  • Religieus leren: lessen vanuit de geschiedenis
  • Ouder worden en groeien in levenswijsheid: gaat dat vanzelf?  
  • Zelfzorg en zorg voor de ander: een verkenning van het spanningsveld
  • De religieuze wortels van mijn instelling: op zoek naar de hedendaagse relevantie
  • Kunnen werken vanuit je inspiratie: wat is daarvoor nodig?

Heb je belangstelling voor een inspirerende inbreng bij een studie - of inspiratiedag? Ik houd ervan om in overleg een programma op maat samen te stellen. Het kan heel zinvol zijn om een kortlopend onderzoek te doen naar hoe een bepaald onderwerp leeft binnen je organisatie. Ook daarvoor kun je bij me terecht.

 

Heb je interesse in een oriënterend gesprek?

Neem dan vrijblijvend contact op! 

Kosten

In overleg.

natuurlijk, gevoelsmatig, luisteren, inspiratie

“… Toke slaagde erin om, uitgaande van haar academische vorming, mensen heel natuurlijk en gevoelsmatig te interviewen en zo alles tot één geheel te verweven. Een aanrader! “

 

Luc Dedecker

voormalig Senior Project Manager KBC Corporate Banking, Adviseur Congregatie Zusters Vincentius à Paulo Gijzegem, België 

Lees verder

Ik heb grote appreciatie voor de manier waarop Toke haar opdracht uitvoerde binnen de zorginstellingen die verbonden zijn aan onze congregatie. Haar inlevingsvermogen en betrokkenheid, het zo dicht bij de mensen staan, haar persoonlijke aanpak en haar begrip voor totaal verschillende werelden hebben indruk gemaakt. Toke slaagde erin om, uitgaande van haar academische vorming, mensen heel natuurlijk en gevoelsmatig te interviewen en zo alles tot één geheel te verweven. Een aanrader!

doortastend, theologie, inspiratie, spiritualiteit

“...Toke schuwt het stellen van open en doortastende vragen niet. Daarmee betrekt zij eenieder actief in het gesprek over theologie, kerk en spiritualiteit...” 

 

Bernice Brijan

Promovenda TST en geestelijk verzorger

Lees verder

Bevlogen en inspirerend zijn twee woorden die het eerst bij me opkomen als ik aan Toke denk. Tijdens mijn theologieopleiding heb ik Toke als een kundig docente leren kennen in colleges en bij een wervingsproject. Een grote betrokkenheid bij de ervaringen van mensen is kenmerkend voor Toke’s benadering en voor de manier waarop zij als theoloog haar vak uitoefent. Toke schuwt het stellen van open en doortastende vragen niet. Daarmee betrekt zij eenieder actief in het gesprek over theologie, kerk en spiritualiteit.

“... Ze legt op een warme, doch ook kritisch bevragende wijze verbinding tussen waarden en het dagelijks handelen en leven. In disruptieve tijden gidst ze mensen en organisaties naar waarde(n)volle paden.  Haar ont-moeten was (terug) vinden...”

 

Stefaan Kaesteker

Algemeen directeur/ Dagelijks bestuurder Ruyskensveld vzw, Erembodegem België 

Lees verder

‘Jeugdhulp met fiducie’! Mevrouw Toke Elshof slaagde erin om met diverse medewerkers van onze organisatie in een niet alledaagse oefening ‘zingeving’ te vatten.  Ze legt op een warme, doch ook kritisch bevragende wijze verbinding tussen waarden en het dagelijks handelen en leven. In disruptieve tijden gidst ze mensen en organisaties naar waarde(n)volle paden.  Haar ont-moeten was (terug) vinden.  

ouders, onderwijs, inspiratie

“Toke heeft in haar interviews met ouders van leerlingen in primair onderwijs laten zien dat ze kan luisteren naar onderstromen, de honger naar voeding voor de ziel...” 

 

Jacqueline Huizinga

Inspirator betekenisvol onderwijs, Onderwijsbureau Meppel

 

Lees verder

Toke heeft in haar interviews met ouders van leerlingen in primair onderwijs laten zien dat ze kan luisteren naar onderstromen, de honger naar voeding voor de ziel

Ze kent de taal van beelden, symbolen, verhalen en rituelen uit de katholiek christelijke traditie. Ze luistert hoe mensen dat beleven of zich er tegen afzetten.

Maar haar oor is vooral gespitst op de wens of het verlangen dat daarmee uitgesproken wordt, en ze is in staat om dat te verbinden aan traditie op een manier die nieuwe perspectieven kan geven.