Het verhaal van je leven

Er zijn van die momenten in je leven dat je stilstaat bij wat je iemand mee wilt geven. Iets dat echt helemaal vanuit jouw eigen hart komt.

  • Een kind van je dat gaat trouwen of samenwonen
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum 
  • De geboorte van een kind of kleinkind
  • Het aanstaande pensioen van iemand aan wie je veel te danken hebt
  • Als je plotseling met ziekte wordt geconfronteerd

Bij soort situaties kun je gaan beseffen dat het moment is aangebroken om jouw dierbaren iets mee te geven van jouw leven. Bepaalde kostbare herinneringen bijvoorbeeld, bijzondere ervaringen die je wilt delen, de lessen die het leven jou heeft geleerd en die je graag door wilt geven, de waarden die jou heilig zijn en de liefde en de warmte die je uit hebt willen stralen. Of je het leven hebt geleid dat je graag had gewild. 

Het moment is aangebroken voor een boek over de reis van jouw leven. Een boek van onschatbare waarde dat naar voren brengt wat je misschien nog niet eerder goed over hebt kunnen brengen. Een boek waarin je jezelf laat zien zoals je ten diepste bent. Het helpt jou de balans op te maken en voor je dierbaren is het een blijvend monument van jouw leven en liefde: een kostbaar bezit dat de tijd doorstaat. 

Als jij hiernaar verlangt kan ik je daarbij helpen. In mijn ruim veertigjarige loopbaan als geestelijk verzorger, onderzoeker en pastor heb ik talloze gesprekken gevoerd, ook over gevoelige onderwerpen. Ik luister met respect naar wat gezegd wordt en hoor ook wat lang ongezegd is gebleven. Soms mocht ik dat wat me is toevertrouwd naar buiten brengen in een bezinningsmoment: bij een huwelijk of bij iemands levenseinde. Soms kreeg het, anoniem gemaakt, een plaats in een wetenschappelijke publicatie. Nu is de fase aangebroken dat ik zulke gesprekken verwerk in een levensboek. Een exclusief verhaal voor jouzelf en jouw dierbaren. Een verhaal dat recht doet aan de reis van jouw leven.

Werkwijze

Ik ga als volgt te werk: 

  • Jij deelt jouw verhaal met mij: in enkele persoonlijke interviews
  • Ik schrijf jouw verhaal en bespreek de conceptversie met jou
  • Jouw verhaal wordt een boek van onschatbare waarde
  • Met een mooie mix van tekst en beeldmateriaal
  • Het is ook mogelijk om met familieleden samen een boek te maken

De interviews vinden plaats op een locatie die voor jou prettig is. Bij jou thuis of op een andere plek. De interviews worden opgenomen want dat komt de focus van het gesprek ten goede. Deze opnames worden als strikt vertrouwelijk behandeld. Behalve ikzelf krijgt niemand ze te horen. Na afloop van het schrijfproces worden ze vernietigd. 

We overleggen of je één of meer exemplaren wilt laten drukken. Daarnaast kan een pdf-versie beschikbaar worden gesteld. 

Kosten

vanaf € 1750,- *

levensverhaal, empathie, luisterend oor, diepgang

“...Wie met haar het levensverhaal deelt en daarbij om raad vraagt, mag rekenen op empathie en uitdaging, op een luisterend oor en resonantie, op diepgang en perspectief...”

 

Bert Roebben

Hoogleraar Godsdienstpedagogiek,

Universiteit Bonn

Lees verder

Toke Elshof is iemand die zich met hart en ziel aan een taak toewijdt – in de professionele en spirituele zin van het woord. Wie met haar het
levensverhaal deelt en daarbij om raad vraagt, mag rekenen op empathie en uitdaging, op een luisterend oor en resonantie, op diepgang en perspectief.
Haar jarenlange ervaring in de praktijk en theorie van zielzorg en educatie hebben haar geleerd dat “soul food” iets is dat een mens zelf moet ontdekken en dat spirituele begeleiding daarin behulpzaam kan zijn.

“…Het gaat om bevlogenheid, om verhalen, om het gesprek. Om passie. Dat hebben wij volgens mij allebei...” 

 

Marieke Boerefijn

Docent Audiojournalistiek en

podcast Fontys Hogeschool voor Journalistiek Tilburg

Lees verder

Jij staat me voor de geest als een gedreven docent die levendig haar verhaal houdt. Dat herken ik ook in mezelf als docent. Je voedt elkaar op in het onderwijs. En hoe je zelf colleges hebt ervaren draag je ook weer uit in je eigen colleges. Kortom dank voor jouw bevlogenheid tijdens mijn opleiding tot docent levensbeschouwing aan Tilburg University. Uiteindelijk ben ik een andere kant op gegaan en geef ik nu les bij Fontys aan toekomstige journalisten, maar levensbeschouwing en journalistiek hebben vele en interessante raakvlakken. Het gaat om bevlogenheid, om verhalen, om het gesprek. Om passie. Dat hebben wij volgens mij allebei.   

levensverhaal, ontmoeting, menselijk

“Mijn ontmoetingen met Toke raken mij altijd op een fundamenteel menselijk niveau….. Ik ben dankbaar haar mogen kennen.” 

 

Limarley Kingsale

Moderator en docent Godsdienst/Levensbeschouwing

Stanislas College Pijnacker

Lees verder

Mijn ontmoetingen met Toke raken mij altijd op een fundamenteel menselijk niveau. We hebben het al snel over de kern van de zaak en hoewel Toke een enorme schat aan kennis en ervaring meebrengt heb ik altijd het gevoel een gelijke gesprekspartner te zijn. Toke's respect, motiverende spreken en handelen inspireren me tot op de dag van vandaag. Ik ben dankbaar haar mogen kennen. 

levensverhaal, passie, gedreven, hart

“... Ik denk dus dat ze als mens niet anders is dan de docent die ik heb leren kennen. Passievol, gedreven en misschien zelfs een beetje strijdlustig. Een mensenmens die haar hart laat spreken.” 

 

Claudia Wouters-Gijselhart

RK Justitiepastor

Lees verder

Ik ken Toke voornamelijk als docent en ik kan alleen maar zeggen dat haar colleges voor mij ontzettend waardevol waren.

Vooral waardevol omdat Toke dicht bij zichzelf bleef wanneer ze college gaf.

Ik denk dus dat ze als mens niet anders is dan de docent die ik heb leren kennen.

Passievol, gedreven en misschien zelfs een beetje strijdlustig.

Een mensenmens die haar hart laat spreken.